Senaste nytt

1

Musik som resurs och behandling – 50 år med svensk musikterapi

Snart närmar sig FMS stora jubileumskonferens på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv 17–19/5 2024 och vi kan äntligen ses live. Förbundet för musikterapi i Sverige (FMS) firar 50 år som organisation under 2024. I en kulturpolitisk expansiv tidsanda bildades Svenska förbundet för musikterapi (numera Förbundet för musikterapi i Sverige). Den sammankomst som resulterade i att förbundet bildades, organiserades på Nordiska Akademin och Folkhögskolan i Kungälv 1974. Innan dess hade ett Nordiskt musikterapiförbund funnits ett antal år med stark förankring i Danmark. Efter ytterligare 20 år, 1994, fick FMS ansvar för att organisera den nordiska musikterapikonferensen vilken även den förlades på nordiska folkhögskolan. Såväl det svenska förbundets 20-årsjubileum som vårt kommande 50-årsjubileum uppmärksammas således på samma plats som det en gång bildades. Vi presenterar tre dagar med fokus på musikterapins rötter och potential såväl som dess styrkor och utmaningar. Ni kommer få en historisk återblick på musikterapins utveckling i Sverige, presentationer från stora delar av det svenska musikterapeutiska fältet med bland annat k eynote föreläsare Ulf Jederlund och Gro Trondalen, workshops i fysisk teater och multisensoriskt musikdrama samt en avslutande paneldebatt. Här kommer lite kort om upplägget:
Fredag 17 maj
Konferensincheckning och fika fredag från kl.14.00 Välkomstbuffé i matsalen kl.17.00 Gemensam föreställning med folkhögskolans teaterlinje kl.18.30. Invigning, musik och välkomstmingel kl.21.00.
Lördag 18 maj
Lördagen bjuder på ett digert program med föreläsningar och workshops. Lördag kväll firar vi jubilaren med en födelsedagsmiddag.
Söndag 19 maj
Söndagen fortsätter med fler föreläsningar, lunch och workshops. Konferensen avslutas runt 16.30 med fika och avsked. Hela konferensprogrammet kommer att publiceras på FMS hemsida i god tid innan konferensen.
Kostnad:
Konferens inklusive helpension (boende i 2–3 bäddsrum med delad dusch och toalett) : 2 600 SEK/person Konferens inklusive fika, lunch och middag (boende och frukost ordnas på egen hand) : 1 380 SEK/person
Anmälan:
Din anmälan gör du genom att klicka på länken nedan och fylla dina uppgifter samt göra en inbetalning till FMS. När vi registrerat din inbetalning kommer du att få ett bekräftelsemail. 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfibTecfzAlioIVpYW27oByiSkCGY8uc8XbA_6KtDlxjRjSoQ/viewform
 
Anmälan måste ske absolut senast fredag 5/4 (gärna innan). 
Eftersom Göteborgsvarvet genomförs lördagen den 17/5 är det ett högt tryck på anläggningen. Vi har förtur men ber er ändå att planera in och anmäla er i god tid innan dess så att vi kan bedöma antal medverkande gentemot konferensarrangör. Med anledning av Göteborgsvarvet, boka även resor i god tid! Vi ser fram emot ett intressant, engagerande och lärorikt jubileumsfirande. Varmt välkomna!